sdsdsdsdsdsdنکاتی برای داشتن یک کار چاپی بدون اشکال و با کیفیت

حتماً برای شما هم پیش آمده که یک کار چاپی را با شوق و ذوق و گاهاً استرس به یک چاپخانه تحویل داده باشید و هنگام تحویل گرفتن کار از چاپخانه با حالتی ناراحت و ناخشنود کار چاپی خود را از چاپخانه تحویل گرفته باشید ! و حتی هنگامی که علت خرابی کار چاپی خود را از تحویلدار چاپخانه میپرسید با چهره ای کاملاً خونسرد و بی تفاوت به شما میگوید مشکل از فایل طراحی است نه از چاپخانه ! راه حل چیست؟ آیا تحویل گرفتن یک کار چاپی با کیفیت از چاپخانه ها یک رویای دور از دسترس است؟! به راحتی میتوان یک کار با کیفیت چاپی را از چاپخانه ها تحویل گرفت ولی رعایت یک سری نکات اولیه لازم است ؛
نکته اول :
چاپخانه ای را انتخاب کنید که تجهیزات حرفه ای و از آن مهمتر نیروهای متخصص و با تجربه کافی دارد .

علت کیفیت پایین محصولات چاپی بسیاری از چاپخانه ها به خاطر نبود تجهیزات کافی و مدرن است و در اکثر چاپخانه ها ( حتی چاپخانه های مجهز ) نبود نیروهای متخصص است .

همچنین مواد اولیه مورد استفاده در چاپخانه ها هم بسیار در نتیجه کار موثر هستند . فقط کافی است از چاپخانه دار تعدادی نمونه چاپی درخواست کنید . نمونه های چاپی بهترین مدرک تایید یا رد شما برای انتخاب چاپخانه میتواند باشد .

نکته دوم :
در اکثر مواقع مشکلات فایل طراحی شده باعث میشود که کار چاپی شما خراب شود و نتیجه با آن چیزی که شما انتظار داشته اید متفاوت باشد .
به ذکر ۲ راه حل بسنده میکنم .

راه حل اول اینکه اگر چاپخانه دارای گروه طراحی میباشد ، بهترین انتخاب این است که زحمت رعایت نکات فنی چاپ و اصول طراحی را به خود چاپخانه متحمل نمایید و در عوض کار چاپی خود را به شرط سلامت از چاپخانه دریافت کنید! ولیکن در صورتیکه به هر عنوان خودتان طراح کار چاپی خودتان هستید باید نکات زیر را رعایت نمایید . چون این نکات در اکثر چاپخانه ها یکسان است : ۱. پسوند فایل های ارسالی باید به صورت لایه بسته و در فرمت JPEG یا TIFF باشند . برای چاپ مجلات از فرمت PDF نیز میتوان استفاده نمود .
۲. رزولوشن طرح های ارسالی برای چاپ باید ۳۰۰ پیکسل بر اینچ باشد .
۳. فرمت استاندارد برای مُد رنگی کارهای چاپی CMYK
میباشد . در صورت استفاده مُدهای دیگر ، مسئولیت در قبال تفاوت رنگ و سایر مشکلات ایجاد شده متوجه مشتری میباشد . ۴. در صورت بزرگی یا کوچکی فایل هایتان ( نسبت به اندازه های مورد استفاده در فرم های چاپخانه ) حتماً سایز فایلتان را به اپراتور اعلام کنید ، در غیر اینصورت فایلتان به سایز عادی تبدیل میشود که در صورت رنجه شدن متن یا تصویر مسئولیت بر عهده مشتری است .
۵. در فرمهای چاپی کارت ویزیت حتماً حاشیه امن برش به اندازه ۳ الی ۵ میلیمتر و در کارهای چاپی دیگر حاشیه امن برش به اندازه ۵ الی ۷ میلیمتر باید رعایت شود . یعنی متون و تصاویر مهم را به لبه کار نچسبانید !
۶. در شیت های اختصاصی باید ۱۰ الی ۱۵ میلیمتر برای لب پنجه دستگاه چاپ و همچنین حاشیه های امن برش نیز طبق گزینه بالا رعایت شود .
۷. در فرمهایی که برجسته کاری یا طلاکوبی انجام میشود ، حاشیه امن ۴ میلیمتر رعایت شود .
۸. در فرم های برجسته کاری مرجوعی پذیرفته نمیشود .
۹. در فرم های چاپی کتان از طراحی به صورت رنگ های تمپلات و استفاده از نوشته های چهاررنگ خودداری کنید .
۱۰. در فرم های عمومی کارها دارای اختلاف رنگی تا ۱۵% میباشد .
۱۱. در فرم های اختصاصی هزینه کار چاپی به صورت تمپلات رنگ ، حداقل ۲۰% بیشتر از هزینه کارهای چاپی معمول است و کارهای تمپلات تضمین چاپی ندارند .
۱۲. طراحان عزیز در صورتی که از طیف رنگ های مشکی ، قهوه ای یا سرمه ای استفاده میکنید برای حصول بهترین نتیجه ، دقیقاً از کدهای پانتن استفاده نموده و از چاپ اختصاصی استفاده نمایید .
۱۳. متن های خود را به صورت صد در صد مشکی طراحی کنید ( یعنی c=0 , m=0 , y=0 , k=100 ) ، لذا متن های رنگی را نیز از رنگ های اصلی انتخاب کنید . اندازه فونت متن شما حداقل میتواند ۱۲ پوینت برای فونت های استاندارد ( مثل آریال ) باشد .
درصورت استفاده از فونت های ریزتر ممکن است تاری به وجود آید . نکات ذکر شده در بالا جزء معمول ترین اشتباهات طراحان میباشد که در صورت رعایت آنها میتوان کار چاپی با کیفیت تحویل گرفت.